Translate

четвртак, 28. март 2019.

Kukuruzne pancerote






 Sastojci :

300 g belog pšeničnog brašna Čeković mlin ,
200 g žutog kukuruznog brašna Čeković mlin,
300 ml mlake vode,
25 g svežeg kvasca ,
50 ml ulja,
1 kašičica soli,
1 kašičica šećera

Fil:

100 g pečenice
100 g suvog vrata
100 g kisele pavlake

Premazivanje:

1 jaje

Rastopiti kvasac u mlakoj vodi da se otopi i naraste.U odgovarajućoj posudi pomešati belo brašno , kukuruzno brašno , so , šećer , ulje , rastopljeni kvasac i sve zamesiti sa mlakom vodom.Ostaviti testo na toplom mestu da se udvostruči.
Suvi vrat i pečenicu iseckati na sitne kockice i sjediniti sa kiselom pavlakom.
Naraslo testo preručiti na radnu površinu , premesiti i rastanjiti oklagijom na debljinu prsta.Pomoću okrugle modle ili veće čaše vaditi krugove pa svaki krug staviti u modlu,staviti po malo fila i preklopiti. Umesto modle može i samo da se preklopi i  prstima  pritisnuti i spojiti ivice. Pleh obložiti papirom za pečenje pa ređati pancerote sa malim razmakom.Testo ostaviti da još malo naraste pa premazati umućenim jajetom .Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći pancerote.






Нема коментара:

Постави коментар