Translate

понедељак, 4. март 2019.

Pita sa višnjama i grizom






Sastojci:

 500 g kora za pitu ,
500 g višanja,
100 g griza Čeković mlin,
5 kašika šećera ,
2 dl ulja,
2 dl vode
šećer u prahu za posipanje

Višnje očistiti od koščica i ocediti od soka. Potom dodati ,šećer i griz.Sve dobro promešati da se sastojci lepo sjedine.Vodu i ulje sastaviti pa sa ovom tečnošću prskati svaku koru.Na jedan list kore poprskati ulje i vodu pa staviti drugu koru , opet poprskati , treća kora , poprskati i naneti pripremljen nadev od višanja.Urolati i ređati u podmazani pleh.Rernu zagrejati na 220 stepeni i peći pitu dok ne porumeni.Pečenu pitu ohladiti , iseći na komade i posuti šećerom u prahu.



Нема коментара:

Постави коментар