Sastojci:
200 g prosa,
3 kašika lana sa 3 kašike vode,
1 glavica crnog luka,
200 g kuvane i sitno seckane koprive,
200 g brašna od prosa,
200 g palente,
200 g kuvane i sitno seckane koprive,
200 g brašna od prosa,
200 g palente,
120ml maslinovog
ulja,
1/2 kašike himalajske soli,
1/2 kašike himalajske soli,
biber po ukusu
Dobro oprati proso. Skuvati opran proso sa vodom (1 šolja prosa-3 šolje vode).Koprivu skuvati u slanoj vodi,ocediti i sitno iseckati.na malo maslinovog ulja prodinstati sitno seckani crni luk.Pomešati lan sa vodom i ostaviti 10-ak minuta da pusti svoju sluz.( To mu dođe kao vezivo, tj.jaje).Skuvan proso (ako imate viška vode, procedite) pomešati sa seckanom koprivom, lanom, crnim lukom, palentom, brašnom od prosa, maslinovim uljem, himalajskom solju i biberom.Sve dobro sjediniti i sipati u kalupe za proju.Peći na 22o stepeni dok ne porumeni.
Dobro oprati proso. Skuvati opran proso sa vodom (1 šolja prosa-3 šolje vode).Koprivu skuvati u slanoj vodi,ocediti i sitno iseckati.na malo maslinovog ulja prodinstati sitno seckani crni luk.Pomešati lan sa vodom i ostaviti 10-ak minuta da pusti svoju sluz.( To mu dođe kao vezivo, tj.jaje).Skuvan proso (ako imate viška vode, procedite) pomešati sa seckanom koprivom, lanom, crnim lukom, palentom, brašnom od prosa, maslinovim uljem, himalajskom solju i biberom.Sve dobro sjediniti i sipati u kalupe za proju.Peći na 22o stepeni dok ne porumeni.
Нема коментара:
Постави коментар