Sastojci :
Kora:
200 g kukuruznog brašna,
2 dl mlake vode,
1/2 kašike himalajske soli
Fil:
Fil:
150 ml kisele pavlake,
3-4 lista zelene salate,
masline,
šeri paradajz
Od brašna, himalajske soli i vode umesiti testoda se ne lepi.Kidati manje loptice pa svaku staviti između dva lista samolepljive folije i pomoću ravne posude pritisnuti testo kako bi se dobila tanka okrugla kora.Okruglu tortilju izvaditi iz samolepljive folije i peći na nepodmazanom tiganju sa obe strane da se dobije lepa korica.Pečene tortilje stavljati u krpu dok se ne ohlade.Potom na svaku tortilju staviti po list zelene salate, kašiku kisele pavlake, polutke šeri paradajza i masline.Preklopiti i služiti.
Od brašna, himalajske soli i vode umesiti testoda se ne lepi.Kidati manje loptice pa svaku staviti između dva lista samolepljive folije i pomoću ravne posude pritisnuti testo kako bi se dobila tanka okrugla kora.Okruglu tortilju izvaditi iz samolepljive folije i peći na nepodmazanom tiganju sa obe strane da se dobije lepa korica.Pečene tortilje stavljati u krpu dok se ne ohlade.Potom na svaku tortilju staviti po list zelene salate, kašiku kisele pavlake, polutke šeri paradajza i masline.Preklopiti i služiti.
Нема коментара:
Постави коментар