Sastojci :
voćni deo:
200 g keksa,
1 litar vode,
1/2 kg šećera
1 kg sezonskog voća(jagode,maline,ribizle,višnje),
1 kg sezonskog voća(jagode,maline,ribizle,višnje),
200 gr pšeničnog griza
krem:
1 litar mleka,
6 kašika šećera,
2 kesice pudinga od vanile,
4 kašike brašna,
250 g putera
za ukrašavanje:
3 kesice šlag pene
U dublju posudu staviti vodu i šećer da provri.Potom dodati usitnjeno voće i kuvati dok ne omekša.Kada je voće omekšalo dodati griz i kuvati dok se masa ne zgusne.Skloniti sa šporeta .Na tacnu za kolače poređati keks pa preko njega rasporediti vočni fil.
Krem : Sastaviti puding i brašno pa sve dobro razmutiti sa malo mleka a ostatak sastaviti sa šećerom i staviti na šporet da se kuva.U ključalo mleko sipati rastvoreni puding i brašno i skuvati gust krem.Skloniti sa šporeta i ohladiti.Puter penasto umutiti i sastaviti sa ohlađenim pudingom.Fil naneti preko voćnog dela pa odozgo naneti umućeni šlag prema uputstvu sa kesice.
krem:
1 litar mleka,
6 kašika šećera,
2 kesice pudinga od vanile,
4 kašike brašna,
250 g putera
za ukrašavanje:
3 kesice šlag pene
U dublju posudu staviti vodu i šećer da provri.Potom dodati usitnjeno voće i kuvati dok ne omekša.Kada je voće omekšalo dodati griz i kuvati dok se masa ne zgusne.Skloniti sa šporeta .Na tacnu za kolače poređati keks pa preko njega rasporediti vočni fil.
Krem : Sastaviti puding i brašno pa sve dobro razmutiti sa malo mleka a ostatak sastaviti sa šećerom i staviti na šporet da se kuva.U ključalo mleko sipati rastvoreni puding i brašno i skuvati gust krem.Skloniti sa šporeta i ohladiti.Puter penasto umutiti i sastaviti sa ohlađenim pudingom.Fil naneti preko voćnog dela pa odozgo naneti umućeni šlag prema uputstvu sa kesice.
Нема коментара:
Постави коментар