Sastojci:
1 kg mladog krompira(približno iste veličine),
300 g tikvica,
200 g crnog luka,
100 g šargarepe,
vegeta,
biber,
ulje,
2 dl paradajz soka,
1 dl vode,
100 g šargarepe,
vegeta,
biber,
ulje,
2 dl paradajz soka,
1 dl vode,
3-4 kašike brašna.
Krompir skuvati u slanoj vodi sa ljuskom.Potom ga oljuštiti iseći na pola i pažljivo izdubiti sredinu.Crni luk i šargarepu sitno iseckati i propržiti na ulju.Tikvice oljuštiti i iseckati na sitnije kockice.Kada se luk izdinstao dodati mu tikvice i mešati da odmekšaju.Potom začiniti sa vegetom i biberom ,skloniti sa šporeta i umešati sredinu od krompira pa sve lepo promešati.Krompir poređati u dublju vatrostalnu posudu pa pripremljenom smesom ga puniti.
Sos : Na malo ulja prodinstati brašno, posoliti po ukusu i naliti paradajz sokom i vodom. Ostaviti da sos proključa pa naliti krompir njime do pola i staviti u zagrejanu rernu da se zapeče.
Krompir skuvati u slanoj vodi sa ljuskom.Potom ga oljuštiti iseći na pola i pažljivo izdubiti sredinu.Crni luk i šargarepu sitno iseckati i propržiti na ulju.Tikvice oljuštiti i iseckati na sitnije kockice.Kada se luk izdinstao dodati mu tikvice i mešati da odmekšaju.Potom začiniti sa vegetom i biberom ,skloniti sa šporeta i umešati sredinu od krompira pa sve lepo promešati.Krompir poređati u dublju vatrostalnu posudu pa pripremljenom smesom ga puniti.
Sos : Na malo ulja prodinstati brašno, posoliti po ukusu i naliti paradajz sokom i vodom. Ostaviti da sos proključa pa naliti krompir njime do pola i staviti u zagrejanu rernu da se zapeče.
Нема коментара:
Постави коментар