Sastojci :
100g sirove leblebije,
pola glavice crnog luka,
1 kašika brašna,
pola kašičice sode bikarbone,
pola kašičice mlevene paprike,
pola kašičice kurkume,
1 kašika peršuna,
pola kašičice mlevene paprike,
pola kašičice kurkume,
1 kašika peršuna,
pola kašičice mlevenog kima
i mlevenog zrna korijandera,
i mlevenog zrna korijandera,
so,
biber,
beli luk
Uveče potopiti leblebiju. Sledećeg dana procediti od vode pa naliti novu i kuvati samo 15-20 minuta da još malo smekša. Iseckati crni luk. Kuvane leblebije i luk samleti u secku. Dodati ostale sastojke i dobro promešati. Pokvasiti ruke da bi se lakše oblikovale kuglice.Zagrejati ulje pa spuštati kuglice i pržiti ih dok ne dobiju lepu braon boju.
biber,
beli luk
Uveče potopiti leblebiju. Sledećeg dana procediti od vode pa naliti novu i kuvati samo 15-20 minuta da još malo smekša. Iseckati crni luk. Kuvane leblebije i luk samleti u secku. Dodati ostale sastojke i dobro promešati. Pokvasiti ruke da bi se lakše oblikovale kuglice.Zagrejati ulje pa spuštati kuglice i pržiti ih dok ne dobiju lepu braon boju.
Нема коментара:
Постави коментар