Sastojci :
2 mala patlidžana,
4 kašike maslinovog ulja,
100 gr feta sira,
100 gr feta sira,
2 kašike sitno seckanog peršuna,
1 struk mladog belog luka,
50 g seckanih oraha,
50 g seckanih oraha,
1/2 limunovog soka,
so,
biber
Patlidžan izrezati na kolutove, posoliti i ostaviti da odstoji kako bi otpustio gorčinu.Potom ga osušiti kuhinjskim papirom i grilovati ili pržiti u vrelom ulju dok ne porumeni.Izvaditi iz tiganja i poređati na tanjir.Mladi beli luk i peršun sitno iseckati i naneti preko patlidžana.Fetu izdrobiti i naneti preko kai i orahe.Pomešati limunov sok, so,i biber pa preliti patlidžan.
Patlidžan izrezati na kolutove, posoliti i ostaviti da odstoji kako bi otpustio gorčinu.Potom ga osušiti kuhinjskim papirom i grilovati ili pržiti u vrelom ulju dok ne porumeni.Izvaditi iz tiganja i poređati na tanjir.Mladi beli luk i peršun sitno iseckati i naneti preko patlidžana.Fetu izdrobiti i naneti preko kai i orahe.Pomešati limunov sok, so,i biber pa preliti patlidžan.
Нема коментара:
Постави коментар