Sastojci :
1 glavica crnog luka,
500 g očišćenih lignji,
1 dl belog vina,
1 dl paradajz soka,
3 čena belog luka,
so,
biber,
peršunov list,
maslinovo ulje
Za palentu:
4 dl vode,
so,
1 kašika maslinovog ulja,
100 g instant palente
Na ulju propržiti sitno seckan crni luk. Dodati lignje, prethodno oprane, oceđene i iseckane na manje delove, i pržiti tri do pet minuta.Naliti vinom, paradajzom i dosuti 1 dl vode, te začiniti. Dodati sitno seckan beli luk, poklopiti kad proključa dinstati na laganoj vatri oko pola sata, povremeno promešati.
Palenta :Kad proključa posoljena voda, skuvati palentu i izliti u modlu ispranu hladnom vodom.Ohlađenu palentu služiti preliveno brodetom.
1 dl paradajz soka,
3 čena belog luka,
so,
biber,
peršunov list,
maslinovo ulje
Za palentu:
4 dl vode,
so,
1 kašika maslinovog ulja,
100 g instant palente
Na ulju propržiti sitno seckan crni luk. Dodati lignje, prethodno oprane, oceđene i iseckane na manje delove, i pržiti tri do pet minuta.Naliti vinom, paradajzom i dosuti 1 dl vode, te začiniti. Dodati sitno seckan beli luk, poklopiti kad proključa dinstati na laganoj vatri oko pola sata, povremeno promešati.
Palenta :Kad proključa posoljena voda, skuvati palentu i izliti u modlu ispranu hladnom vodom.Ohlađenu palentu služiti preliveno brodetom.
Нема коментара:
Постави коментар