Sastojci :
3 glavice crnog luka,
1 glavica belog luka,
1 srednja tikvica,
4 šargarepe,
200 gr graška,
200 g boranije,
300 gr pirinča,
1 zelena paprika,
300 gr krompira
1 paradajz,
vegeta,
ulje
Posebno skuvati krompir,boraniju i grašak.Crni , beli luk i šargarepu sitno iseckati i prodinstati na ulju pa dodati vegetu.Tikvice , papriku i paradajz iseći na kockice pa ubaciti u crni luk i još malo dinstati.Skuvani krompir iseći na kockice dodati grašak pa sve sastaviti sa dinstanim povrćem.U đuvečaru staviti svo sastavljeno povrće , dodati opran pirinač i naliti vodom da ogrezne.Rernu uključiti na 250 stepeni i staviti đuveč da se peče.U toku pečenja đuveča ako sva voda uvri a pirinač se još nije raskuvao dodavati po malo vode .
Нема коментара:
Постави коментар