Sastojci :
500 g mlevene junetine,
2 čena belog luka,
4 kašike prezle,
1 jaje,
4 kašike prezle,
1 jaje,
1 kašičica mlevene crvene paprike,
1 kašika mešavine suvog biljnog začina,
130 g pene makarona,
1 veća šargarepa,
80 g gauda sira,
3 kašike ulja,
so,
so,
biber
Makarone skuvati u slanoj vodi, dobro ih procediti i staviti na krpu da se prosuše.
Šargarepu obariti, iseći je na štapiće, pa u svaki makaron staviti po jedan. U dubljoj posudi pomešati mleveno meso i jaje.Dodati prezle i sitno iseckan beli luk.Potom dodati mlevenu crvenu papriku i mešavinu suvog biljnog začina. Posoliti i pobiberiti po ukusu, pa dobro promešati rukama.Nauljenim rukama od pripremljene smese oblikovati pravougaonu koru na alu-foliji.Odozgo poređati napunjene makarone, a zatim narendati sir.Uviti u rolat pomoću folije, pa ga staviti u frizider na sat vremena.Nakon toga, uvijen rolat sa folijom, peći na plehu u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 40 minuta.Skloniti foliju, premazati rolat uljem i peći još 10 minuta na 150 stepeni.
Makarone skuvati u slanoj vodi, dobro ih procediti i staviti na krpu da se prosuše.
Šargarepu obariti, iseći je na štapiće, pa u svaki makaron staviti po jedan. U dubljoj posudi pomešati mleveno meso i jaje.Dodati prezle i sitno iseckan beli luk.Potom dodati mlevenu crvenu papriku i mešavinu suvog biljnog začina. Posoliti i pobiberiti po ukusu, pa dobro promešati rukama.Nauljenim rukama od pripremljene smese oblikovati pravougaonu koru na alu-foliji.Odozgo poređati napunjene makarone, a zatim narendati sir.Uviti u rolat pomoću folije, pa ga staviti u frizider na sat vremena.Nakon toga, uvijen rolat sa folijom, peći na plehu u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 40 minuta.Skloniti foliju, premazati rolat uljem i peći još 10 minuta na 150 stepeni.
Нема коментара:
Постави коментар