Sastojci:
3 fileta soma,ulje za prženje
Mešavina za pohovanje:
100 g kukuruznog brašna,
100 g belog brašna,
100 g prezli,
100 g belog brašna,
100 g prezli,
1 kašika vegete,
1 kašičica mlevene crvene paprike
U dublju posudu sastaviti kukuruzno brašno, belo brašno, prezle,vegetu i alevu papriku.Filete soma iseći na manje parčiće pa svaki uvaljati u mešavinu za pohovanje i pržiti u vrelom ulju sa obe strane da se dobije lepa braon korica.Prženu ribu stavljati na salvetu kako bi upila suvišnu masnoću.
Prilog od prosa:
Obariti u slanoj vodi proso, procediti ga i isprati hladnom vodom. Na malo ulja propržiti zelene peruške mladog luka. U to dodati skuvano proso, vegetu i malo sirćeta ili limunovog soka.Sve dobro promešati i služiti uz ribu.
1 kašičica mlevene crvene paprike
U dublju posudu sastaviti kukuruzno brašno, belo brašno, prezle,vegetu i alevu papriku.Filete soma iseći na manje parčiće pa svaki uvaljati u mešavinu za pohovanje i pržiti u vrelom ulju sa obe strane da se dobije lepa braon korica.Prženu ribu stavljati na salvetu kako bi upila suvišnu masnoću.
Prilog od prosa:
Obariti u slanoj vodi proso, procediti ga i isprati hladnom vodom. Na malo ulja propržiti zelene peruške mladog luka. U to dodati skuvano proso, vegetu i malo sirćeta ili limunovog soka.Sve dobro promešati i služiti uz ribu.
Нема коментара:
Постави коментар