Sastojci :
300 g slanih krekera,
80 g margarina,
10 kašika mleka
Fil :
500 g sitnog sira,
180 g kisele pavlake,
Fil :
500 g sitnog sira,
180 g kisele pavlake,
1kesica želatina,
5 kašika hladne vode,
5 kašika hladne vode,
5 pečenih crvenih paprika,
so,
biber.
Krekere samleti pa ih sipati u dublju posudu i sastaviti sa otopljenim margarinom i mlekom.Dobro sjedinjenu masu preručiti u okrugli kalup i pritisnuti rukama da bi se formirala ravnomerna kora.Preliti želatin sa 5 kašika vode i ostaviti ga da nabubri.U dublju posudu sastaviti sitan sir i kiselu pavlaku ,posoliti i pobiberiti po ukusu.Nabubreli želatin otopiti na šporetu,voditi računa da ne proključa,pa umešati u masu od sira i pavlake.Sve dobro promešati i naneti preko kore.Pečene paprike iscepkati na trake pa ih rasporediti preko sirnog fila.Slani čiz staviti u frižider da se ohladi i stegne.
so,
biber.
Krekere samleti pa ih sipati u dublju posudu i sastaviti sa otopljenim margarinom i mlekom.Dobro sjedinjenu masu preručiti u okrugli kalup i pritisnuti rukama da bi se formirala ravnomerna kora.Preliti želatin sa 5 kašika vode i ostaviti ga da nabubri.U dublju posudu sastaviti sitan sir i kiselu pavlaku ,posoliti i pobiberiti po ukusu.Nabubreli želatin otopiti na šporetu,voditi računa da ne proključa,pa umešati u masu od sira i pavlake.Sve dobro promešati i naneti preko kore.Pečene paprike iscepkati na trake pa ih rasporediti preko sirnog fila.Slani čiz staviti u frižider da se ohladi i stegne.
Нема коментара:
Постави коментар