Sastojci :
300 g leblebija,
1 crni luk,
2-3 čena belog luka,
2-3 čena belog luka,
so,
bibier,
mleveni kim,
malo ljute mlevene paprike,
peršun,
malo ljute mlevene paprike,
peršun,
1 belance
Leblebije preliti hladnom vodom i ostaviti preko noći u frižideru. Sutradan ih dobro ocediti i usitniti u blenderu, ne treba ih prethodno kuvati. Dodati sitno seckani crni luk,beli luk i sve ostale začine po ukusu.Kašikom za sladoled ili mokrim rukama oblikovati male ćuftice i ređati u pleh obložen papirom za pečenje.Ćuftice peći u gornjem delu rerne na 200 stepeni dok fino ne porumene.
Leblebije preliti hladnom vodom i ostaviti preko noći u frižideru. Sutradan ih dobro ocediti i usitniti u blenderu, ne treba ih prethodno kuvati. Dodati sitno seckani crni luk,beli luk i sve ostale začine po ukusu.Kašikom za sladoled ili mokrim rukama oblikovati male ćuftice i ređati u pleh obložen papirom za pečenje.Ćuftice peći u gornjem delu rerne na 200 stepeni dok fino ne porumene.
Нема коментара:
Постави коментар