Translate

субота, 24. јануар 2015.

Taljatele sa tartufima

Kreiranje dnevnog menia je ozbiljan posao, jer je prava retkost da prosečna porodica svakoga dana može priuštiti ručak kakav želi. Nadajući se da još uvek možemo sebi da priuštimo nešto neobičajeno, evo jednog recepta koji mi je suprug pripremio za drugi Blogo - rođendan.




Sastojci :

300 gr taljatela testenine
50 gr crnog tartufa ( može i više zavisno od ukusa )
150 gr cherry paradajza
50 gr maslaca ili margarina
1 dl bujona ili vode
1 kašika vegete
50 gr parmezana
1 prstohvat svežih listova celera



Testeninu prokuvati u slanoj vodi da bude na pola skuvana.U posebnoj posudi staviti maslac i kada se otopi dodati narendane  tartufe i malo propržiti.Potom dodati paradajz sečen na pola i listove celera , dinstati 2 - 3 minuta.Skloniti sa šporeta i dodati proceđenu testeninu naliti sa bujonom , lagano promešati i staviti na šporet da se sve dobro prodinsta dok sva tečnost ne uvri.Kada tečnost ispari i počne testenina da se prži   skloniti sa šporeta dodati parmezan i poslužiti.





Нема коментара:

Постави коментар