Translate

среда, 12. април 2017.

Čokoladni gerberi




Sastojci :

500 g brašna Čeković mlin
1 mali kvasac
1 kašičica soli
1 dl ulja
mleko

Fil:

100 g mlečne čokolade

Premazivanje:

1 jaje


Otopiti kvasac sa malo mlakog mleka.U dublju posudu pomešati brašno , so , ulje , otopljeni kvasac i sve zamesiti sa mlakim mlekom da se dobije srednje tvrdo testo.Preklopiti krpom i ostaviti na toplom da testo naraste.
Naraslo testo izručiti na radnu površinu , premesiti i odvojiti u dve jufkice .
Pomoću oklagije rastanjiti svaku jufku testa i pomoću okrugle modle ,ili veće čaše , vaditi krugove.Svaki krug premazati sa malo otopljene čokolade.Potom preklopiti a onda ivice spojiti ka unutra da se dobije lepa latice.Postupak ponavljati i sa ostalim krugovima pa ređati u pleh ,obložen papirom za pečenje,u krug po pet latica da se dobije forma cveta.Od jednog isečenog nenamazanog kruga uviti u rolnu,zaseći po sredini pa deo koji je zasečen staviti u sredinu formiranog cveta.Umutiti jaje  i premazati svaki gerber.Rernu zagrejati na 250 stepeni i peći testo dok ne porumeni.







Нема коментара:

Постави коментар