3 dl mleka
2 dl jogurta
1 kvasac
2 jaja
1 kg brašna Čeković mlin tip 400
malo šećera
so
250 gr margarina
Premaz :
1 jaje
susam
U dublju posudu pomešati brašno , šećer i so.Kvasac otopiti sa malo mlakog mleka pa umešati u brašno , dodati umućena jaja sa jogurtom i sve zamesiti sa mlakim mlekom ( po potrebi dodati još mleka ) da se dobije srednje tvrdo testo.
Ostaviti na toplom mestu da naraste.Naraslo testo preručiti na radnu površinu ,premesiti i podeliti na 14 jednakih jufki.Svaku jufku malo razvući oklagijom .Na jufku narendati margarin , staviti preko drugu pa opet narendati margarin i tako do sedme na kojoj se ne renda margarin.Postupak ponoviti još jednom sa preostalih sedam jufki.Obe jufke rastanjiti oklagijom tanje pa seći kockice 3 x 3 cm.
U okruglu tepsiju obloženu papirom za pečenje nabacati kockice jednu na drugu.Ostaviti testo još malo da naraste.Umutiti jaje pa sa njim premazati kockice i posuti susamom.
Rernu zagrejati na 250 stepeni i peći pogaču dok ne porumeni.
Нема коментара:
Постави коментар