Sastojci :
2 karabatka
2 krilca
500 g mladih krompirića
2 -3 struka mladog crnog luka
2 -3 struka belog luka
1 veća šargarepa
2 kašike masti
vegeta
Karabatkove i krilca namazati vegetom.Krompiriće oljuštiti ,oprati i iseći na četvrtine.Šargarepu očistiti i iseći na kolutove.Mladi crni i beli luk iseći na komade.U odgovarajuću posudu staviti mast pa preko nje rasporediti meso i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.Na polovini pečenja mesa dodati krompir i šargarepu pa vratiti u šporet da se peče.Pred kraj pečenja preko mesa i povrća rasporediti mladi crni i beli luk i vratiti u rernu da se još malo luk zapeče.Jelo služiti sa zelenom salatom.Ja sam piletinu sa povrćem pekla u zemljanom pekaču Grnčarije Đorđević - Pirot .
Mmm mladi krompiriči obožavam i sa piletinom!
ОдговориИзбришиI ja I ja i zelena salata uz to i za mene nema lepseg rucka.
Избриши