Translate

недеља, 9. април 2017.

Kinder torta

 


Sastojci za koru:

 6 belanaca,
250 g šećera,
2 kašike brašna Čeković mlin ,
1 kašika prezla,
1 kašika ulja ,
150 g mlevenih oraha

Fil:

6 žumanaca,
 4 kašike brašna Čeković mlin  ,
 1 puding od vanile,
 1/2 l mleka ,
 6 kašika šećera
250 g margarina
200 g šećera u prahu
100 g čokolade

I još:

300 g nutele ili eurokrema
300 g cele plazme

Dekoracija:

300 g šlaga ili fondan


Penasto umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg.Potom postepeno dodavati prezle,ulje,brašno i orahe ,pa sve polako promešati i preručiti u pleh obložen papirom za pečenje.Peći u zagrejanoj rerni na 180 - 200 stepeni.Pečenu koru malo prohladiti ,staviti na tacnu na kojoj će torta biti i premazati sa nutelom.Ostavitio da se nutela stegne .
U dublju posudu umutiti žumanca sa pudingom ,brašnom i mlekom pa  dodati šećer i kuvati na tihoj vatri uz stalno mešanje ,vodeći računa da se žumanca ne zgrudvaju.Kada je fil skuvan skloniti sa šporeta i ohladiti ga.Margarin penasto umutiti sa šećerom u prahu pa ga podeliti na dva jednaka dela.U jedan deo staviti otopljenu čokoladu a drugi deo ostaje žut.

Finalni postupak:

Na koru naneti prvo žuti fil,potom poređati plazmu umakanu u mlako mleko a preko nje drugi čokoladni fil.Ukrasiti umućenim šlagom ili obložiti fondanom.

Link za presek Kinder torte




2 коментара: