Translate

петак, 14. април 2017.

Zelena čorbica od prosa i kinoe





Sastojci :

100 g pirinča
30 g prosa
30 g kinoe
1 glavica crvenog luka
1 veća šargarepa
1 veza mladog crnog luka
2-3 mlada bela luka
malo celera
2 veze zelja
malo kopriva
1-2 dl paradajz soka
voda
vegeta


Sitno iseckati crveni luk i pola šargarepe a pola iseći na kolutove,a zatim celer,mladi crni i beli luk.Zelju skinuti peteljke oprati i iseći na srednje komade.Koprivu oprati i odvojiti od peteljki.U dublji lonac staviti svo seckano povrće ,koprivu,zelje i pirinač pa naliti vodom i paradajz sokom.Staviti da se kuva pa kada je pirinač na pola gotov dodati proso i kinou.Začiniti vegetom i biberom po ukusu i kuvati dok se sve lepo ne ukrčka.Ja sam čorbu kuvala u zemljanom loncu Grnčarije Đorđević - Pirot na tihoj vatri.




Нема коментара:

Постави коментар