Sastojci:
Za koru:
200 g ”pti-ber” keksa,
200 g mlevenog keksa,
2 dl mleka,
3 kisele jabuke ,
200 g mlevenog keksa,
2 dl mleka,
3 kisele jabuke ,
3 banane ,
150 g mlevenih oraha,
1 kašika ruma,
100 g šećera
100 g šećera
Za fil:
2 pudinga od vanile,
100 g šećera,
8 dl mleka,
2 dl slatke pavlake,
2 šlaga
Kora: Jabuke i banane oguliti i izrendati na krupno rende. Rendano voće sjediniti sa mlevenim keksom, orasima i šećerom. Dobro izmešati da bi se dobila kompaktna smesa.
Fil: U šerpu sipati 6 dl mleka, dodati šećer i ostaviti da proključa. Posebno razmutiti puding od vanile i preostalo mleko te dodati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag pa sjediniti sa ohlađenim pudingom i polako promešati.
Finalni postupak: ”Pti-ber” keks natopiti u mleko, a zatim njime obložiti pravougaoni kalup (20×30 cm). Preko ”pti-ber” keksa naneti fil od voća i poravnati pa premazati filom od vanile. Šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice i rasporediti preko fila. Gotov kolač ostaviti da se stegne, a zatim ga iseći na kocke.
Kora: Jabuke i banane oguliti i izrendati na krupno rende. Rendano voće sjediniti sa mlevenim keksom, orasima i šećerom. Dobro izmešati da bi se dobila kompaktna smesa.
Fil: U šerpu sipati 6 dl mleka, dodati šećer i ostaviti da proključa. Posebno razmutiti puding od vanile i preostalo mleko te dodati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag pa sjediniti sa ohlađenim pudingom i polako promešati.
Finalni postupak: ”Pti-ber” keks natopiti u mleko, a zatim njime obložiti pravougaoni kalup (20×30 cm). Preko ”pti-ber” keksa naneti fil od voća i poravnati pa premazati filom od vanile. Šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice i rasporediti preko fila. Gotov kolač ostaviti da se stegne, a zatim ga iseći na kocke.
Нема коментара:
Постави коментар