Sastojci:
Za koru:
7 belanaca,
7 kašika šećera,
7 ravnih kašika brašna Čeković mlin,
1,5 dl mleka
Za fil:
7 žumanaca,
7 kašika šećera,
6 kašika brašna Čeković mlin ,
7 dl mleka,
3 vanil-šećera,
250 g putera
Za dekoraciju:
4 dl slatke pavlake,
150 g jagoda,
50 g čokolade
Kora: Belanca umutiti u čvrst sneg a zatim uz neprestano mućenje postepeno dodavati šećer. Kada se šećer otopi, dodati brašno i polako promešati varjačom. Odgovarajuću tepsiju obložiti papirom za pečenje pa u nju sipati pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 160 C oko 20 min. Pečenu koru ostaviti da se ohladi a potom je izbockati i preliti toplim mlekom. Fil: Umutiti žumanca sa šećerom, vanil-šećerom, 1 dl mleka i brašnom. Preostalo mleko sipati u šerpu i ostaviti da proključa. Potom dodati umućenu smesu od žumanaca i nastaviti sa kuvanjem na umerenoj temperaturi mešajući dok se ne zgusne. U ohlađenu smesu dodati omekšao puter i umutiti mikserom.
Finalni postupak: Natopljenu koru premazati pripremljenim filom. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag a zatim dodati jagode i izmiksati pa premazati preko fila.Odozgo poprskati otopljenom čokoladom.
7 belanaca,
7 kašika šećera,
7 ravnih kašika brašna Čeković mlin,
1,5 dl mleka
Za fil:
7 žumanaca,
7 kašika šećera,
6 kašika brašna Čeković mlin ,
7 dl mleka,
3 vanil-šećera,
250 g putera
Za dekoraciju:
4 dl slatke pavlake,
150 g jagoda,
50 g čokolade
Kora: Belanca umutiti u čvrst sneg a zatim uz neprestano mućenje postepeno dodavati šećer. Kada se šećer otopi, dodati brašno i polako promešati varjačom. Odgovarajuću tepsiju obložiti papirom za pečenje pa u nju sipati pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 160 C oko 20 min. Pečenu koru ostaviti da se ohladi a potom je izbockati i preliti toplim mlekom. Fil: Umutiti žumanca sa šećerom, vanil-šećerom, 1 dl mleka i brašnom. Preostalo mleko sipati u šerpu i ostaviti da proključa. Potom dodati umućenu smesu od žumanaca i nastaviti sa kuvanjem na umerenoj temperaturi mešajući dok se ne zgusne. U ohlađenu smesu dodati omekšao puter i umutiti mikserom.
Finalni postupak: Natopljenu koru premazati pripremljenim filom. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag a zatim dodati jagode i izmiksati pa premazati preko fila.Odozgo poprskati otopljenom čokoladom.
Нема коментара:
Постави коментар