Translate

четвртак, 14. септембар 2017.

Lisnata pogača sa sirom





Sastojci :

300 ml mleka,
200 ml voda,
1 kocka kvasac,
1 kašičica šećera,
3 kašičice soli,
1 jaje
1 belance,
800 g brašna Čeković mlin

Za premazivanje :

200 g margarina,
200 g sira za mazanje,
30 g susam,
3 g morske soli

Pomešati mleko i vodu,izmrviti kvasac,dodati šećer i nekoliko kašika brašna.Promešati pa ostaviti par minuta da krene.U vanglicu staviti jaje,so,belance,sipati polovinu brašna,dodati nadošli kvasac i sa preostalim brašnom zamesiti glatko testo.Testo odmah podelite na 10 loptica.Svaku razvući oklagijom.Prvu premazati omekšalim margarinom,drugu sirom,treću margarinom,četvrtu sirom i tako sve do desete kore naizmenično.Poređati jednu na drugu i rastanjiti malo oklagijom preko svih da se napravi veličina pleha.Pleh obložiti papirom za pečenje i staviti pogaču.Nožem preseći testo na kockice 3x3 cm.Ostatak margarina preliti preko pogače.Ostaviti da miruje 15 minuta.Premazati umućenim jajetom,posuti susamom i peći na 200 stepeni C.



Нема коментара:

Постави коментар