Translate

недеља, 10. септембар 2017.

Leskovačka pita





Sastojci :

500 ml mlake vode,
1 kašičica soli,
1 kašika ulja,
900 g brašna Čeković mlin

Za fil : 

1 mladi luk,
300 g spanaća,
300 g sira,
3 jajeta,
2 kašike kukuruznog griza Čeković mlin ,
1 kašičica soli

Za premazivanje :

150 g masti, 
morske soli

U mlakoj vodi dodati so,ulje i polovinu belog brašna.Varjačom mešati pa postepeno dodavati ostatak brašna.Napraviti glatko testo.Testo odmah podelite na dva dela a svaki deo na 12 loptica.Svaku lopticu rastanjiti oklagijom tanko i premazati mašću.Ređati jednu na drugu,svih 12 loptica,zadnju ne mazati,i to je prva kora. Postupak ponoviti i sa drugim delom testa-drugom korom.Spanać oprati i iseći na sitnije delove.Dodati isečen mladi luk.Jaja umutiti viljuškom,dodati sir,posoliti,pomešati sa spanaćem i dodati kukuruzni griz.Sjediniti sve varjačom.Pleh obložiti pairom za pečenje i staviti prvu koru oklagijom razvukčenu do veličine pleha.Naneti sav fil pa prekriti drugom korom.Ivice pritisnuti viljuškom da ne bi iscureo fil.Pitu zaseći na truglove,premazati hladnom vodom i posuti morskom solju. Peći na 200 C dok ne porumeni.



Нема коментара:

Постави коментар