Translate

понедељак, 5. новембар 2018.

Domaći kravaj-hleb


Sastojci :



300 ml mleka,
 vode
 1 kašičica šećera,
1 sveži kvasac (25 g ),
2 kašike maslinovog ulja
soli po ukusu
1 kg g belog brašna tip 400 Čeković mlin



Kvasac otopiti sa malo mlakog mleka,šećerom i kašikom brašna pa ostaviti da kvasac nadođe.U dublju posudu  staviti brašno,so,ulje , otopljeni kvsac i sve zamesiti sa ostatkom mlakim mlekom i vodom.Da se dobije testo koje se ne lepi za ruke.Testo prekriti krpom i ostaviti na toplom da naraste.

Naraslo testo  premesiti pa kidati loptice (veličina po vašoj želji)i ređati u podmazani pleh sa malim razmakom između svake loptice jer će tokom pečenja da se spoje. Popunjenu tepsiju ostaviti još malo da naraste.Kada je testo naraslo premazati uljem i peći u predhodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni.Pečeni hleb izvaditi i prohladiti pa  služiti uz jelo.





Нема коментара:

Постави коментар