Sastojci :
300 ml mleka,
vode
1 kašičica šećera,
1 sveži kvasac (25 g ),
2 kašike maslinovog ulja
soli po ukusu
1 kg g belog brašna tip 400 Čeković mlin
Kvasac otopiti sa malo mlakog mleka,šećerom i kašikom brašna pa ostaviti da kvasac nadođe.U dublju posudu staviti brašno,so,ulje , otopljeni kvsac i sve zamesiti sa ostatkom mlakim mlekom i vodom.Da se dobije testo koje se ne lepi za ruke.Testo prekriti krpom i ostaviti na toplom da naraste.
Naraslo testo premesiti pa kidati loptice (veličina po vašoj želji)i ređati u podmazani pleh sa malim razmakom između svake loptice jer će tokom pečenja da se spoje. Popunjenu tepsiju ostaviti još malo da naraste.Kada je testo naraslo premazati uljem i peći u predhodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni.Pečeni hleb izvaditi i prohladiti pa služiti uz jelo.
Нема коментара:
Постави коментар