500 g mesa od kunića,
200 g krompira,
2 jaja,
200 g crnog luka,
vegeta,
biber,
aleva paprika(3 g)
100 g prezla,
1 dl ulja,
50 g kukuruznog brašna Čeković mlin,
50 g brašna Čeković mlin,
2 dl vode,
1 dl mleka,
200 g kisele pavlake,
aleva paprika(3 g)
100 g prezla,
1 dl ulja,
50 g kukuruznog brašna Čeković mlin,
50 g brašna Čeković mlin,
2 dl vode,
1 dl mleka,
200 g kisele pavlake,
veza mirođije.
Meso i krompir skuvati.Kuvano meso iseckati na sitne kockice a krompir grubo propasirati ( kao za restovani krompir ).Sitno iseckati i izdinstati crni luk pa ga dodati u meso i krompir.Umešati jaja, prezlu, vegetu, biber i alevu papriku.Praviti fašire, uvaljati u kukuruzno brašno i pržiti na vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene.Za sos na malo ulja propržiti brašno, sipati vodu, mleko, sitno seckanu mirođiju, kiselu pavlaku i malo soli.Mešati dok se ne zgusne.
Нема коментара:
Постави коментар