Translate

петак, 2. новембар 2018.

Krompiruša




 Sastojci:

Testo:

1 kg mekog brašna Čeković mlin,
2 kašičice soli

Prskanje testa :

300 g masti

Nadev:

800 g rendanog krompira
pola kašičice bibera
1-2 kašičice soli

Priprema:

Zamesiti brašno sa solju i toplijom vodom da se dobije mekše testo. Odvojiti ga na 10  jufki.Svaku jufku malo rastanjiti i premazati otopljenom mašću.Ostaviti testo da miruje oko pola sata. U dublju posudu narendati krompir,pobiberiti i posoliti. Razvijati kore tako što se ivice vuku prema sebi kako bi se dobila velika tanka kora , svaku poprskati sa malo masti i posuti nadevom. Urolati koru staviti na sredinu pleha pa nastavljati dok se pleh ne popuni sa ostatkom isto pripremljenim korama. Poređane kore poprskati mašću i peći na 250 stepeni , pred kraj, poprskati sa malo vode, i vratiti na par minuta u vruću rernu.





Нема коментара:

Постави коментар