Sastojci :
500 g brašna Čeković mlin
1 mali kvasac
1 kašičica soli
1 dl ulja
mleko
Fil:
100 g mlečne čokolade
100 g finetija
100 g mlevene plazme
Premazivanje:
1 jaje
Otopiti kvasac sa malo mlakog mleka.U dublju posudu pomešati brašno , so , ulje , otopljeni kvasac i sve zamesiti sa mlakim mlekom da se dobije srednje tvrdo testo.Preklopiti krpom i ostaviti na toplom da testo naraste.
Čokoladu otopiti pa sastaviti sa finetijem i mlevenom plazmom.
Naraslo testo izručiti na radnu površinu , premesiti i odvojiti u dve jufkice .
Pomoću oklagije rastanjiti svaku jufku testa u pravougaonik premazati sa pripremljenim filom i urolati.Postupak ponoviti sa još jednom jufkom pa rolate staviti u pleh ,obložen papirom za pečenje.Umutiti jaje i premazati štrudle.Rernu zagrejati na 250 stepeni i peći testo dok ne porumeni.
Izgleda vrlo lepo, a fil mi je posebno primamljiv.:)))
ОдговориИзбришиVolim da u cokoladu dodam neki krem i obavezno plazmu ili bilo koji drugi mleveni keks.Cini mi se da je tako ukus bogatiji a pritom ima i dosta fila.
Избриши