Sastojci :
150 g masti
150 g šećera
3 kašike čia semenka
2 vanil-šećera
2 kašike jogurta
rendana kora od jedne pomorandže
1 puding od vanile
500 g brašna Čeković mlin
2 jajeta
1/2 kesice praška za pecivo
Čia semenke staviti u čašu pa preliti vodom da ogrezne i ostaviti u frižideru da naraste.U odgovarajućoj posudi penasto ulupati jaja sa šećerom i vanilin šećerom, pa dodati jogurt, mast, puding od vanile,oceđene čia semenke i rendanu koru pomorandže.
Potom pomešati brašno sa praškom za pecivo, te umešati u smesu. Sve lepo sjediniti i zamesiti glatko testo. Ostaviti da odstoji oko 60 minuta u frižideru.
Modlice za keksice premazati mašću i posuti brašnom, pa od testa otkidati loptice i utiskivati u modlice za šapice i kiflice. Voditi računa da se modlice ne prepune, jer će tokom pečenje narasti.
Od istoga testa može da se naprave vanilice koje spajati po želji otopljenom čokoladom ili džemom i kiflice kojima se vrhovi umakaju u čokoladu..
Modlice poređati u pleh i peći na 220 °C oko 30 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар