Translate

петак, 19. јануар 2018.

Hleb od ražanog i celog zrna pšenice brašna



Sastojci :

300 g ražanog brašna  Čeković mlin
300 g brašna od celog zrna pšenice Čeković mlin
pola svežeg kvasca
1 mala kašika soli
1 mala kašika šećera
1 dl ulja
voda

Kvasac preliti sa malo mlake vode i ostaviti da se otopi.U dublju posudu pomešati oba brašna , so i šećer pa dodati  ulje , otopljeni kvasac i zamesiti sa mlakom vodom da se dobije glatko testo.Ostaviti na toplom da testo naraste.Naraslo testo preručiti na radnu površinu , premesiti ,potom oklagijom rastanjiti ,urolati i staviti u pleh.Ostaviti da testo još malo naraste premazati uljem  i staviti u predhodno zagrejanu  rernu da se peče na 180-200 stepeni.




Нема коментара:

Постави коментар