Sastojci:
5 dl mleka,
1 puding od vanile,
500 g višanja bez koštica,
1 kašika gustina,
6 kašika šećera,
2 vanil-šećera,
2 dl slatke pavlake,
2 kašike ruma
U manju šerpu sipati 4 dl mleka, dodati 4 kašike šećera i staviti da proključa. Ostatak mleka sjediniti sa praškom za puding od vanile, sipati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne zgusne. Gotov puding ostaviti da se ohladi. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, dodati u ohlađen puding i polako promešati. U odgovarajućoj posudi sjediniti višnje, šećer, gustin, vanil-šećer, rum i sok od limuna. Kuvati na umerenoj temperaturi i mešati sve dok se ne dobije kremasta masa. U šire posude sipati fil od pudinga i ostaviti da se stegne. Zatim naneti preliv od višanja i ukrasiti umućenim šlagom.
U manju šerpu sipati 4 dl mleka, dodati 4 kašike šećera i staviti da proključa. Ostatak mleka sjediniti sa praškom za puding od vanile, sipati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne zgusne. Gotov puding ostaviti da se ohladi. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, dodati u ohlađen puding i polako promešati. U odgovarajućoj posudi sjediniti višnje, šećer, gustin, vanil-šećer, rum i sok od limuna. Kuvati na umerenoj temperaturi i mešati sve dok se ne dobije kremasta masa. U šire posude sipati fil od pudinga i ostaviti da se stegne. Zatim naneti preliv od višanja i ukrasiti umućenim šlagom.
Нема коментара:
Постави коментар