Sastojci
1 tikvica,
1 plavi patlidžan,
4 kašike ulja,
1 jaje,
4 paprika babura,
1 plavi patlidžan,
4 kašike ulja,
1 jaje,
4 paprika babura,
100 ml pavlake,
origano po ukusu,
origano po ukusu,
so,
biber
Operati i očistite patlidžan. Isecakti ga na kockice, posoliti i ostaviti da odstoji bar pola sata pre prženja. Oguliti tikvicu i narendati je na krupno rende. Dobro zagrejati ulje i propržiti patlidžan, a zatim dodati narendanu tikvicu pa sve zajedno pržiti dok ne omekša. Posoliti i pobiberiti te posuti origanom po ukusu. Babure preseći uzdužno na polovine i izvadite semenke. U pola pavlake dodajti jedno jaje i dobro umutiti. Puniti polovine babura pripremljenim nadevom od patlidžana i tikvice i slagati u podmazan pleh. Peći u zagrejanoj pećnici na 200°C oko 25 minuta. Nakon toga premazati smesom od pavlake i jaja, vratiti u rernu i zapeći još nekih 10-ak minuta.
Jelo sam servirala u tanjiru grnčarije Đorđević-Pirot.
Operati i očistite patlidžan. Isecakti ga na kockice, posoliti i ostaviti da odstoji bar pola sata pre prženja. Oguliti tikvicu i narendati je na krupno rende. Dobro zagrejati ulje i propržiti patlidžan, a zatim dodati narendanu tikvicu pa sve zajedno pržiti dok ne omekša. Posoliti i pobiberiti te posuti origanom po ukusu. Babure preseći uzdužno na polovine i izvadite semenke. U pola pavlake dodajti jedno jaje i dobro umutiti. Puniti polovine babura pripremljenim nadevom od patlidžana i tikvice i slagati u podmazan pleh. Peći u zagrejanoj pećnici na 200°C oko 25 minuta. Nakon toga premazati smesom od pavlake i jaja, vratiti u rernu i zapeći još nekih 10-ak minuta.
Jelo sam servirala u tanjiru grnčarije Đorđević-Pirot.
Нема коментара:
Постави коментар