Translate

среда, 24. јануар 2018.

Mekike



Sastojci :


3 dl vode
1 kašika šećera
1 kašika suvog  kvasca
1 kašičica soli
100 g rendana kačkavalja
500 g brašna Čeković mlin



U mlaku vodu  staviti kvasac i šećer. U dublju posudu sastaviti brašno,so,rendani kačkavalj ,otopljeni kvasac i sve dobro zamesiti . Zamešeno testo ostaviti da nadolazi.
Naraslo testo prerućiti na radnu ploču,premesiti i oklagijom razvaljati u ploču debljine 1 cm. Iseći kvadrate veličine  po želji . Iseći svaki kvadrat i na sredini.
Ostaviti da malo narastu 15-20 minuta i pržiti  na zagrejanom ulju.




2 коментара:

  1. Molim Vas,recite mi, da li upijaju ulje ? Hvala :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pozdrav Tamara kada sam razmisljala da ih pravim prvo sto mi je palo na pamet je bilo to da ce biti puno masne zbog ulja.Prevarila sam se nisu masne i ne upijaju puno ulja i sutradan su isto dobre za jelo ,ako ih uopste i ostane.

      Избриши