Sastojci:
500 g belog kukuruznog žutog brašna Čeković mlin
400 g belog brašna Čeković mlin
1 kesica praška za pecivo
soli po ukusu
3,5 dl ulja
4,5 dl kisele vode ( ako je gusto i tada testo dodati još vode)
U dublju posudu pomešati kukuruzno i belo brašno.Dodati prašak za pecivo i so pa sve sjediniti.Potom dodati ulje i razređivati testo sa kiselom vodom.Sve dobro mešati mikserom .Preručiti u pleh predhodno premazan uljem i ostaviti oko 40 - 45 minuta da odmara.Rernu uključiti na 250 stepeni i zagrejati je .Kada je rerna dobro zagrejana ubaciti pleh da se proja peče i odmah smanjiti temperaturu na 200 stepeni.Peći proju dok ne počne da se odvaja od ivice pleha i dok ne dobije lepu braon koricu.Prohladiti i seći.
cekovic mlin
Нема коментара:
Постави коментар