Translate

недеља, 20. мај 2018.

Bakina čoko-voćna torta






Sastojci :
Kora:

4 jaja
1 kafena šoljica mleka
1 kafena šoljica ulja
15 kašika šećera
30 kašika brašna Čeković mlin
sok od 2 naceđene mandarine
1 kesica praška za pecivo
1 vanilin šećer

Čokoladni fil:



5 dl mleka
2 kesica pudinga sa ukusom čokolade
 7 kašika šećera
200 g maslaca
4 kašika šećera u prahu


Fil od jagoda:

0,5 l vode
200 g šećera
500 g jagoda
2 kesice pudinga sa ukusom jagode


Dekoracija:

100 g šlaga



Priprema kore:

Penasto umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom pa postepeno dodavati ulje,sok od mandarine,mleko,pecivo i brašno.Sve dobro sjediniti i peći vafle u aparatu za njih.


Priprema čokoladnog fila:

Rastvoriti puding od čokolade sa malo mleka a ostatak sipati u dublju šerpu,dodati šećer  pa staviti da se kuva.Kada mleko počne da ključa umešati rastvoreni puding i skuvati gust krem.Skloniti sa šporeta i ohladiti.Maslac penasto umutiti sa šećerom u prahu pa sastaviti sa ohlađenim pudingom.


Priprema fila od jagoda:


Puding od jagode rastvoriti sa malo vode.Jagode izgnječiti i staviti ih u dublju šerpu sa šećerom i ostatkom vode pa staviti da se kuvaju.Kada se šećer istopi dodati rastvoreni puding i skuvati krem.Skloniti sa šporeta i ohladiti.


Finalni postupak:

Usku pravougaonu posudu obložiti folijom,potom po ivici kalupa poređati pojedinačne kolače sa svih strana (nestavljati na dno kalupa ).Pola čokoladnog fila sipati,preko njega naneti pola fila od jagoda i prekriti kolačima.Preko kolača naneti ostatak čokoladnog fila,potom fila od jagoda i poređati kolače.Staviti u frižider da se stegne oko 2-3 sata .Kada se kolač stegao preručiti ga iz kalupa na tacnu tako da kolači što su bili na vrhu budu na dnu.Šlag umutiti na uobičajen način i premazati preko pudinga.Ukrasiti ja godama.







Нема коментара:

Постави коментар