Translate

недеља, 20. мај 2018.

Kolač medeno srce.






Sastojci:



    2 čaše od 2 dl kisele vode
    1 čaša šećera
    1 čaša ulja
    3 kasike dzema po izboru + 4-5 za premazivanje
    1 kasikica sode bikarbone
    pola kesice cimeta
    2 čaše brašna Čeković mlin

Glazura:

 100 g  čokolade + 4 kašike ulja lagano istopiti



U dublju posudu staviti kiselu vodu, šećer, ulje pa sve promešati.
Potom dodati dzem, sodu bikarbonu, cimet i na kraju brašno.
Sve dobro promešati.
Rernu zagrejati na 180 C.
Pola smese sipati u pleh  20x25 obložen papirom za pečenje i staviti u rernu da se malo zapeče.Potom premazati ostatkom dzema i preliti sa ostatkom mase i vratiti u rernu da se zapeče.
Preko ohlađenog kolača premazati glazuru.
Kada se glazura na kolačima stegne seći na kocke i posluziti ih.



Нема коментара:

Постави коментар