Sastojci:
2 čaše od 2 dl kisele vode
1 čaša šećera
1 čaša ulja
3 kasike dzema po izboru + 4-5 za premazivanje
1 kasikica sode bikarbone
pola kesice cimeta
2 čaše brašna Čeković mlin
Glazura:
100 g čokolade + 4 kašike ulja lagano istopiti
U dublju posudu staviti kiselu vodu, šećer, ulje pa sve promešati.
Potom dodati dzem, sodu bikarbonu, cimet i na kraju brašno.
Sve dobro promešati.
Rernu zagrejati na 180 C.
Pola smese sipati u pleh 20x25 obložen papirom za pečenje i staviti u rernu da se malo zapeče.Potom premazati ostatkom dzema i preliti sa ostatkom mase i vratiti u rernu da se zapeče.
Preko ohlađenog kolača premazati glazuru.
Kada se glazura na kolačima stegne seći na kocke i posluziti ih.
Нема коментара:
Постави коментар