Translate

субота, 5. мај 2018.

Grčki filovani kolačići




Sastojci :

Testo

2 jaja
2 čaše šečera
2 čaše ulja
5 čaša brašna Čeković mlin
1 prašak za pecivo

Za ukrašavanje :

marmelada od kajsije
100 gr čokolade
1 kašika ulja
50 gr. kokosa
( čaša od 200 ml.)

Jaja umutiti sa viljuškom u dubljem sudu Dodati šečer i zajedno mutiti viljuškom.
Dodati ulje i sve sastojke sjediniti. Na kraju dodati brašno i prašak za pecivo.
Zatim praviti valjke,lente kao za pletenicu.Debljine 1,5 cm i širine 2 cm. Seći na manje komadiće i jedan kraj pritisnuti viljuškom da se dobije šara.Ređati u pleh ali voditi računa da se ne dodiruju jer će tokom pečenja narasti.
Peći na 200 C oko 10 min. dok ne porumene.
Spajati po dva keksa marmeladom od kajsije.
Kada se kolači spoje jedan kraj ( bez šare )umakati u čokoladnu glazuru pa u kokos





Нема коментара:

Постави коментар