Translate

субота, 5. мај 2018.

Kiš sa tikvicama


Sastojci :
Testo :

250 gr brašna Čeković mlin
125 gr maslaca
1 jaje
3 kašike mlake vode
malo soli

Fil :

1 tikvica
1 glavica crnog luka
2čena belog luka
2 paradajza
Preliv :
150 gr sira
2 jaja
so

U dublju posudu sastaviti brašno , maslac , jaje ,so i vodu pa umesiti glatko testo i ostaviti da se odmara 30 minuta u frižideru.
Crni , beli luk i tikvice iseći na tanje kolutove i posoliti pa dinstati na malo ulja dok ne omekša .
Sastaviti jaja i rendani sir pa umutiti i posoliti po ukusu.
Kada je testo odmaralo rastanjiti ga oklagijom i staviti u okrugli pleh broj 24 cm , tako da se ivice testa podignu.Viljuškom izbosti testo na nekoliko mesta pa staviti dinstano povrće , poređati oljušteni paradajz sečen na kolutove i preliti pripremljenim prelivom.Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni .




Нема коментара:

Постави коментар