Sastojci za koru :
6 jaja ,
6 kašika šećera,
6 kašika šećera,
6 kašika brašna,
1 kašika ulja ,
1/2 praška za pecivo ,
2 kašike kakaa.
Fil :
1 l mleka,
3 pudinga od čokolade,
10 kašika šećera,
250 g maslaca
Ukrašavanje :
250 g šlaga ,
100 g bele čokolade.
Ulupati jaja sa šećerom , dodati kašiku ulja i umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo.Sve lepo sjediniti i masu podeliti na pola pa u jedan deo staviti kakao i promešati. Kašikom vaditi naizmenično bele i crne loptice i ređati u četvrtastu podmazanu tepsiju.Koru peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
U malo mleka razmutiti puding, a preostalo mleko ostaviti da provri sa šećerom, pa ukuvati razmućen puding. Mešati dok se ne zgusne, skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi, a zatim ga sastaviti sa umućenim maslacem i naneti na koru.Šlag umutiti i premazati ceo kolač.Čokoladu izrendati i naneti preko šlaga.
Нема коментара:
Постави коментар