Sastojci:
10 jaja,
500 g šećera ,
2 dl ulja,
500 g brašna,
2 dl mleka,
2 dl ulja,
500 g brašna,
2 dl mleka,
1 pecivo,
2 kašike kakaa ,
ekstrat od jagode,
1 veća oblanda ,
marmelada po želji.
U odgovarajućoj posudi umutiti penasto 5 jaja sa 250 g šećera. Zatim dodati 1 dl mleka, , 1 dl ulja, pola praška za pecivo i 250 g brasna.
Sipati u pleh obložen papirom za pečenje i ispeći koru na 180 stepeni.
Umutiti i drugu koru istim postupkom kao prvu podeliti je na 2 jednaka dela, u jedan deo dodati 2 kašike kakaa, a u drugi deo ekstrat od jagode i malo crvene boje za torte i kolače. Sipati u 2 duplo manja pleha od prvog u koji ste ispekli 1 koru i ispeći 2 kore. Možete peći i u isti pleh u koji ste pekli 1 koru samo ga podelite papirom da se ne pomešaju mase i ispecite kore. Hadne kore iseći, zutu na 10 lenti, braon na 5 lenti i crvenu na pet lenti.List oblande staviti između dve mokre krpe da omekša pa premazati marmeladom i poređati jednu crvenu lentu premazuanu marmeladom do nje crnu premazanu marmeladom odozgo bela premazana marmeladom i do nje crvena premazana marmeladom i sa oblandom uviti ceo rolat.Postupak ponoviti još 4 puta.
Нема коментара:
Постави коментар