Sastojci :
kora :
6 jaja,
2 kašike ulja,
12 kašika šećera,
4 kašike mlake vode,
4 kašike mlake vode,
12 kašike brašna,
1 kesica praška za pecivo ,
1 kesica kapućina po ukusu
Fil :
1 l mleka ,
150 g šećera ,
3 kesice pudinga sa ukusom karamele ,
250 g maslaca ,
Ukrašavanje :
250 g šlaga
U dublju posudu pomešati jaja i šećer pa mutiti dok se ne dobije čvrsta masa .Dodati ulje , prašak za pecivo ,kapućino , mlaku vodu i brašno.Sve dobro sjediniti i peći u podmazanom i brašnom posutom plehu na 200 stepeni dok kora ne porumeni.Karamelizovati šećer dok ne dobije lepu karamel boju.Puding rastvoriti sa malo mlekaa ostatak sipati preko karamelizovanog šećera i skuvati ga.Kada se karamel otopio umešati puding i skuvati gust fil.Skloniti sa šporeta i ohladiti.Maslac penasto umutiti i sjediniti sa filom , promešati i premazati koru.Šlag umutiti i namazati ceo kolač.
Нема коментара:
Постави коментар