Sastojci :
500 g mlevenog mesa,
2 glavice crvenog luka,
1 šargarepa,
2 glavice crvenog luka,
1 šargarepa,
20 pečenih paprika
100 g prosa,
vegeta
vegeta
Pohovanje :
3 jaja,
100 gr brašna,
100 gr brašna,
200 gr prezli,
ulje
ulje
Preliv :
4 jaja,
malo mleka,
so
Proso skuvati u slanoj vodi ( kao pirinač ), ocediti i ohladiti.Svaku papriku uvaljati u brašno , jaje , prezlu i pržiti u dubokom zagrejanom ulju sa obe strane da porumene.
Sitno iseckati crveni luk i šargarepu i propržiti .Dodati mleveno meso i dinstati dok meso ne dobije braon boju , staviti vegetu , promešati i skloniti sa šporeta pa sjediniti sa prosom.U odgovarajućoj posudi ređati red paprika , red mesnog fila , red paprika i sve dok se materijal ne utroši ponavljati postupak.Umutiti jaja i mleko staviti malo soli i preliti preko musake.Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći.
Нема коментара:
Постави коментар