Kora :
4 jaja,
150 g šećera,
100 g brašna,
150 g šećera,
100 g brašna,
50 g gustina,
50 g maslaca ili ulja,
2 kašike kakaa.
2 kašike kakaa.
Fil :
2 kesice želatina,
500 g bobičastog voća(ribizle,maline,kupine,jagode),
150 g šećera,
2 kesice vanilin šećera,
500 ml slatke pavlake.
500 g bobičastog voća(ribizle,maline,kupine,jagode),
150 g šećera,
2 kesice vanilin šećera,
500 ml slatke pavlake.
Penasto umutiti belanca sa šećerom , pa postepeno dodavati žumanca , brašno,gustin, otopljeni maslac( da nije vruć ) i kakao.Sve lepo sjediniti i preručiti u pleh namazan uljem i posut brašnom.Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 - 20 minuta.Pečeni i ohlađenu koru iseći po sredini ,kako bi se dobile dve korice.Rastopiti želatin sa malo vode da nabubri.Bobičasto voće , šećer i vanilin šećer sjediniti u šerpicu pa staviti na šporet i mešati dok se sav šećer ne istopi, skloniti i ohladiti.Odvojiti malo voća za preliv.Umutiti slatku pavlaku pa u nju dodati želatin ( koji je predhodno nabubreo i vraćen na šporet da se otopi ali ne da ključa ) i voće.Sve dobro promesati da se dobro sjedini pa naneti fil na koru, drugom korom preklopiti i preliti ušpinovanim bobičastim voćem.Ostaviti u frižideru da se stegne.
Нема коментара:
Постави коментар