Translate

петак, 9. јун 2017.

Kuglof sa jagodama

|

 Sastojci :

 5 jaja,
250 g brašna Čeković mlin,
1/2 kesice praška za pecivo,
250 g šećera,
1 kesica vanilin šećera,
1 kašika ulja,
1 kašika soka od limuna ,
400 g jagoda.


 
Pomešati brašno i prašak za pecivo.Odvojiti žumanca i belanca pa belanca sa par zrna soli umutiti u čvrst sneg.U posudu sa žumancima dodati šećer i vanilin šećer i to dobro umutiti da se šećer malo rastopi. Zatim dodati ulje i limunov sok pa još mutiti a onda i brašno sa praškom za pecivo .Potom dodati seckane jagode,promešati,i na kraju lagano umešati sneg od belanaca.Masu sipati u kalup za kuglof  podmazan maslacem,i kuglof peći,u zagrejanoj rerni,na 170 stepeni oko 50-60 min.Tokom pečenja obavezno proveriti čačkalicom u sredini kuglofa da li je pečen.Pečeni kuglof ostaviti u kalupu da se hladi,i tek hladan izvaditi iz kalupa i seći na šnite.Po želji preliti sa slatkom od jagoda.


Нема коментара:

Постави коментар