Translate

недеља, 4. јун 2017.

Keks kocke sa vanilom i jagodama





Sastojci za vanilin fil:

5 dl mleka
2 kesica pudinga sa ukusom vanile
 7 kašika šećera
2 kašike ekstrata vanile
200 g maslaca

Fil od jagoda:

0,5 l vode
200 g šećera
500 g jagoda
2 kesice pudinga sa ukusom jagode

I još:

oko 300 - 400 g keksa

Dekoracija:

300 ml slatke pavlake


Rastvoriti puding od vanile sa malo mleka a ostatak sipati u dublju šerpu,dodati šećer i ekstrat vanile pa staviti da se kuva.Kada mleko počne da kljuzča umešati rastvoreni puding i skuvati gust krem.Skloniti sa šporeta i ohladiti.Maslac penasto umutiti pa sastaviti sa ohlađenim pudingom.
Puding od jagode rastvoriti sa malo vode.Jagode izgnječiti i staviti ih u dublju šerpu sa šećerom i ostatkom vode pa staviti da se kuvaju.Kada se šećer istopi dodati rastvoreni puding i skuvati krem.Skloniti sa šporeta i ohladiti.
Keks podeliti na tri dela kako bi  se dobile tri kore.
Na tacnu za tortu poređeti keks umakan u mleko ,preko njega naneti fil od vanile a preko njega fil od jagode.Poređati drugi red keksa pa opet ponoviti postupak filovanja.Treći red keksa i opet ponoviti postupak filovanja.Slatku pavlaku ohladiti ,penasto umutiti i naneti preko kolača.




Нема коментара:

Постави коментар