Sastojci
za koru:
3 jajeta
2 kafene šoljice brašna Čeković mlin
3 kašike griza
1 kesica vanilin šećera
2 kafene šoljice brašna Čeković mlin
3 kašike griza
1 kesica vanilin šećera
1 kafena šoljica šećera
1 kesica praška za pecivo
100 ml kisele pavlake
1 kesica praška za pecivo
100 ml kisele pavlake
1 dl ulja
1 dl jogurta
250 g jagoda
250 g jagoda
Fil od griza:
5 dl mleka
100 g šećera
12 kašika griza
250 g putera
250 g putera
Fil od jagoda:
500 g jagoda
2 dl soka od jagode
2 dl soka od jagode
2 kesice pudinga od jagode
5 kašike šećera
Dekoracija:
200 g šlaga
100 g jagoda
200 g šlaga
100 g jagoda
Penasto umutiti jaja sa šećerom.Potom postepeno dodavati vanilin šećer,ulje,kiselu pavlaku,jogurt,pecivo,griz i brašno.Sve dobro umutiti i preručiti u odgovarajući pleh predhodno dobro nauljen.Po testu poređati cele jagode i staviti u zagrejanu rernu da se peče na 200 stepeni.Pečenu koru izvaditi iz rerne i ohladiti.
U dubljoj šerpi sjediniti mleko , šećer i vanilin šećer pa staviti da se kuva.Kada mleko počne da ključa polako sipati griz i neprestano mešati dok se ne ukuva i zgusne.Skloniti sa šporeta i ohladiti.Ohlađeni griz sastaviti sa predhodno umućenim puterom.
Izgnječiti jagode pa sastaviti sa šećerom.Odvojiti mali deo od soka i sa njim razmutiti puding pomešati .Ostatak soka sipati u izgnječene jagode i staviti da se kuva.Kad se šećer otopi umešati rastvoreni puding i skuvati gust fil.Skloniti sa šporeta i prohladiti.
Na koru naneti fil od griza,preko njega fil od jagoda pa potom umućen šlag na uobičajen način.Dekorisati listićima jagode.
Нема коментара:
Постави коментар