Sastojci:
4 ćureće šnicle
4 šnite deblje sečene šunke
8 listova kačkavalja
4 šnite deblje sečene šunke
8 listova kačkavalja
so
Poh :
50 g belog brašna Čeković mlin
100 g kukuruznog žutog brašna Čeković mlin
1 jaje
so
ulje
Prilog:
500 g mladih krompirića
Ćureće šnicle izlupati i posoliti.Na jednu polovinu šnicle staviti list kačkavalja ,preko njega šnitu šunke a preko nje još jedan list kačkavalja.Sve to preklopiti sa drugom polovinom ćureće šnicle.Postupak ponoviti i sa ostale tri šnicle na isti način.
U dublju posudu ulupati jaje i posoliti po ukusu.Svaki paketić pripremljene ćureće šnicle prvo uvaljati u belo brašno,potom u jaje a zataim u kukuruzno brašno.
Ulje dobro zagrejati pa meso spuštati i pržiti sa obe strane dok ne porumeni.
Krompiriće oljuštiti ,iseći na polovine ,posoliti i pržiti u vrelom ulju.
Kako je lepo, bravo! ali pitam se , kako paketić od mesa se ne otvori dok se prži ili peče? i krompirići sa slike mi se sviđaju :)
ОдговориИзбришиHvala Kuvarice GR ,desi se nekad da se i otvori paketic tokom przenja .Pre nego sto meso uvaljam u brasno ivice pritisnem i ostavim meso da malo odstoji u frizideru pa ga potom uvaljam u smesu za pohovanje.
Избришиpametno,:)
ОдговориИзбриши