Translate

субота, 3. јун 2017.

Pohovana ćuretina punjena kačkavaljem i šunkom


 Sastojci: 

4 ćureće šnicle
4 šnite deblje sečene šunke
8 listova kačkavalja
 so

 Poh : 

 50 g belog brašna Čeković mlin 
100 g kukuruznog žutog brašna Čeković mlin
 1 jaje 
so
 ulje

 
 Prilog: 

500 g mladih krompirića 

Ćureće šnicle izlupati i posoliti.Na jednu polovinu šnicle staviti list kačkavalja ,preko njega šnitu šunke a preko nje još jedan list kačkavalja.Sve to preklopiti sa drugom polovinom ćureće šnicle.Postupak ponoviti i sa ostale tri šnicle na isti način. U dublju posudu ulupati jaje i posoliti po ukusu.Svaki paketić pripremljene ćureće šnicle prvo uvaljati u belo brašno,potom u jaje a zataim u kukuruzno brašno. Ulje dobro zagrejati pa meso spuštati i pržiti sa obe strane dok ne porumeni. Krompiriće oljuštiti ,iseći na polovine ,posoliti i pržiti u vrelom ulju.



3 коментара:

  1. Kako je lepo, bravo! ali pitam se , kako paketić od mesa se ne otvori dok se prži ili peče? i krompirići sa slike mi se sviđaju :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Kuvarice GR ,desi se nekad da se i otvori paketic tokom przenja .Pre nego sto meso uvaljam u brasno ivice pritisnem i ostavim meso da malo odstoji u frizideru pa ga potom uvaljam u smesu za pohovanje.

      Избриши