Translate

уторак, 18. октобар 2016.

Hrono burek




Sastojci:

 500 g tankih heljdinih kora za pitu (1 pakovanje),
500 g mladog sira,
2 kašike masti,
3 dl vode.

Mast otopiti u 3 dl vruće vode. Sir posoliti i izgnječiti ga da bude zrnast. U odgovarajući pleh na dno staviti 5-6 kora tako da jedna polovina kora visi ka spolja i premazati ih mešavinom vode i masti. Po dnu staviti 2-3 iscepkane kore na trakice i preliti ih sa 2-3 kašike mešavine vode i masti.Preko naređati još 2-3 kore a zatim posuti sir.Naizmenično ređati kore, sir, i preliv sve dok se kore ne potroše.Na kraju ivice kora preklopiti preko bureka i sa ostatkom vode i masti preliti isti. Ostaviti preko noći u frižideru da odstoji.Peći u zagrajanoj rerni na 220 stepeni dok ne dobije lepu braon boju.

Нема коментара:

Постави коментар