Sastojci :
1 glavica crnog luka,
500 g krompira,
3 kašike ulja,
8 jaja,
60 g slanine,
200 g šampinjona
,soli i bibera po ukusu
Slaninu iseckati. Šampinjone oprati i iseckati na tanke listiće.Luk očistiti i iseckati na rebarca. Krompir oguliti i iseći na kriške debljine 4 mm. Dobro ih osušiti kuhinjskom krpom.U tiganju sa debljim dnom zagrejati 2 kašike ulja, pa propržiti luk i slaninu. Dodati krompir i brzo promešati, da se kriške oblože uljem. Dobro posoliti i pobiberiti, pa ponovo promešati. Odmah smanjiti vatru i poklopiti. Ostaviti da se krčka poklopljeno još 20 minuta. Povremeno promešati.Za to vreme u drugom tiganju zagrejati kašiku ulja i propržiti pečurke. Umutiti jaja, malo posoliti i pobiberiti.Potom u većoj posudi pomešati umućena jaja sa krompirom, slaninom i šampinjonima, te sve lepo promešati.Smesu uliti u okrugli kalup obložen papirom, pa peći u zagrejanoj rerni na 190°C oko 30 minuta. Gotovu tortilju izvaditi iz rerne i ukloniti stranice kalupa. Služiti toplo uz sezonsku salatu.
Нема коментара:
Постави коментар