Sastojci :
Kora:
1/2 šoljice heljde (proklijale i osušene),
1/2 šoljice urmi,
2 kašike mlevenog lana,
2 kašike kokosa,
malo limunove korice,
prstohvat soli,
vode ili narandžinog soka po potrebi
Fil:
1/2 suvih smokava (natopljenih u vodu 1-2h),
2-3 kašike rogača,
malo limunove korice,
malo vanile i cimeta
U dublju posudu sastaviti heljdu,mleveni lan,kokos i so pa staviti u multipraktiku i samleti da se dobije smesa kao brašno.Preručiti u dublju posudu .Urme samleti isto u multipraktiku pa dodati u suvu smesu.Dodati limunovu koricu i sve dobro umesiti da se svi sastojci lepo sjedine i formira glatko testo.Ako je masa suva dodati vode i soka od narandže.
U multipraktik staviti seckane suve smokve i izmiksati pa sastaviti sa rogačem,limunovom korom,vanilom i cimetom po ukusu.Sve dobro sjediniti.
Testo rastanjiti oklagijom u pravougaonik pa po sredini staviti fil od smokve.Potom ivice kore preklopiti i umotati u aluminijumsku foliju pa ostaviti u frižider da se ohladi i stegne.Potom štrudlice seci na šnite.
2 kašike kokosa,
malo limunove korice,
prstohvat soli,
vode ili narandžinog soka po potrebi
Fil:
1/2 suvih smokava (natopljenih u vodu 1-2h),
2-3 kašike rogača,
malo limunove korice,
malo vanile i cimeta
U dublju posudu sastaviti heljdu,mleveni lan,kokos i so pa staviti u multipraktiku i samleti da se dobije smesa kao brašno.Preručiti u dublju posudu .Urme samleti isto u multipraktiku pa dodati u suvu smesu.Dodati limunovu koricu i sve dobro umesiti da se svi sastojci lepo sjedine i formira glatko testo.Ako je masa suva dodati vode i soka od narandže.
U multipraktik staviti seckane suve smokve i izmiksati pa sastaviti sa rogačem,limunovom korom,vanilom i cimetom po ukusu.Sve dobro sjediniti.
Testo rastanjiti oklagijom u pravougaonik pa po sredini staviti fil od smokve.Potom ivice kore preklopiti i umotati u aluminijumsku foliju pa ostaviti u frižider da se ohladi i stegne.Potom štrudlice seci na šnite.
Нема коментара:
Постави коментар